Referat: Dingle AIK F-11 - Hindås IBK F10/11 Blå

Dags för F-11 lagets tredje seriematch. Hindås kom på besök till ett snöigt Munkedal. Vi spelade 12.00 efter att ha mötte Landvetter i F-09 serien tidigare på morgonen. Några dubblande spelare och påfyllning av några pigga ben till det.

Hindås har vi inte sprungit på tidigare vare sig på blå nivå eller i sammandragen, så det var en ny bekantskap.
De hade gått ganska bra i sina första matcher, så vi visste inte riktigt var vi hade dem spelmässigt.

De visade sig vara både snabba och ha ett bra spel. Deras ordinarie målvakter var sjuka så de gick runt på tre utespelare som fick agera målisar. Även de var väldigt duktiga som målvakter.

Dingle tar ledningen med efter ett frislag där Idun passar till Emelia som sätter ett backskott bakom en troligen skymd målvakt. Vi har ett ganska bra spel i första perioden, men tempot är lågt och vi tillåter Hindås komma i anfall onödigt ofta. Kommer ofta lite på efterkälken och får en del avblåsningar för slag. Lite segt i försvarsarbetet (över hela planen) och vi pressar inte riktigt så högt som vi brukar. Överlag segt och oengagerat stundtals, vilket Hindås uttnytjar till bra kontringar. Ett fint målvaktsspel av Emilia tillika dagens kapten gör att det står 1-0 p åtavlan i paus.
Före det har Idun drabbats av utvisning för slag, men vi har en bra box och låter Hindås spela runt oss i två minuter.

Mycket prat om just tempot och att försöka ta kommandot över matchen i paus.

Sedan kommer vi in i en period där vi får både spel 5 mot 4 och 5 mot 3 efter två utvnsningar på Hindås för slag.
Däremot lyckas vi inte förvalta detta jätteläge, utan slarvar bort nästan fyra minuters powerplay i ett förvirrat försök att komma in i någon form avstrukturerat Power Play. Hindås spelar boxplay med hög energi och ställer inte upp i box vilket förvirrar oss något. Tyvärr blir vi tillbakatryckta i egna hörn ett par gånger och har svårt att komma upp i bra PowerPlay igen. Kommer givcetvis att tränas mer på detta!

Hur som helst efter den här sekvensen tar vi kommandot genom att sätta både 2-0 och 3-0. 2-0 görs av Mileja med assist av Lindsay. 3-0 görs av Stina J med assist av Stina Ö.

Före periodpaus reducerar Hindås till 3-1 efter en situation där de kom 2 mot 0 och Emilia var chanslös.

En ganska bra period trots allt utom just Power Play sekvensen. En del prat om den i pausen, men fokus på att fortsätta höja tempo och försöka ha mer adress på passningarna. Vi har tiden för det men stressar upp oss i onödan.

Tredje perioden blir tyvärr motsatsen till de två första. Vi blir stillastående och tittar boll. Ingen går på deras skyttar och det är mest Emiliasmålvaktsspel och lite tur att Hndås skjuter utanför som gör att vi inte tappar flera mål här. Däremot både reducerar Hindås till 3-2 och kvitterar till 3-3 under en ganska kort period. Time-out Dingle och det blir lite tydliga förmaningar att det här går ju inte - vi kan så mycket bättre. Matchen fortsätter något bättre och vi kan göra 4-3 via Lindsay assist Vilja.
Nu gäller det att hålla ledningen de minuter som är kvar. Tyvärr drabbas vi av en utvisning för slag och Emelia får sitta på bänken i två minuter. Ett ganska bra boxplay spelas av, men lite darrigt är det, men sedan kan matchen spelas av och vi vinner med 4-3.

Lite synd på matchbilden eftersom vi kan så mycket bättra, men så här fungerardet i lagidrott. Kul däremot att vi kan tas oiss tillbaka efter att ha vänt nere i källaren och ta tag i matchbilden igen.
Kul också att möta nytt motstånd som gav oss en rejäl utmanande match - all eloge till Hindås spelare och trevliga ledare!

Nu speluppehåll ett par veckor i F-11 pga av sportlov i både Göteborg och Munkedal.